Zorg

Zorg op Maat: Samen Werken aan Ontwikkeling

Op onze school staan de leerkrachten garant voor een brede basiszorg. Als ouder kunt u bij hen terecht om uw zorgen te delen en samen te werken aan de beste ondersteuning voor uw kind. Ouders en leerkrachten zijn partners in opvoeding, waarbij we streven naar een open en constructieve samenwerking.

Elke klas kan rekenen op de expertise van een zorgleerkracht. Deze leerkracht ondersteunt de klastitularis bij differentiatie en remediëring en werkt vraaggestuurd, zodat de zorgleerkracht kan inspelen op de specifieke behoeften van de leerkracht en de leerlingen. Via het zorgteam bekijken we zorgvuldig waar en wanneer de zorgleerkracht het best ingezet kan worden. Zo bieden we flexibele en gerichte ondersteuning op maat van elke klas.

Bijvoorbeeld, aan het begin van het schooljaar wordt in veel klassen de leerstof herhaald, terwijl in het eerste leerjaar extra hulp nodig kan zijn bij de eerste schrijflesjes. Wanneer verschillende klassen gelijkaardige noden hebben, zoals bij het inoefenen van kloklezen, ontwikkelt de zorgleerkracht materialen die in meerdere klassen bruikbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat we de zorg steeds bijsturen op basis van de actuele behoeften.

Aandacht voor Ieder Kind

Op onze school is er niet alleen aandacht voor leerlingen met extra zorgnoden, maar ook voor leerlingen die behoefte hebben aan extra uitdaging. Naast ondersteuning bieden we ook verrijkingsmogelijkheden, zoals ander werk of projectwerking, om kinderen die meer aankunnen te stimuleren. Op die manier zorgen we ervoor dat elk kind, ongeacht zijn of haar niveau, de kans krijgt om zich maximaal te ontwikkelen.

Onze zorgcoördinator fungeert als een centraal aanspreekpunt voor u als ouder. U kunt bij haar terecht met vragen over opvoeding, onderwijs en zorgbehoeften. Ze coördineert de volledige zorgwerking, begeleidt oudergesprekken en staat in contact met het CLB en externe zorgverleners om een geïntegreerde ondersteuning te bieden.

Samen zorgen we ervoor dat elk kind, met of zonder extra zorgnoden, de aandacht en ondersteuning krijgt die het verdient. Zowel op het gebied van remediëring als uitdaging, streven we ernaar om elk kind optimaal te laten groeien.

Contact: zoco@annuncia-ranst.be

Cookie instellingen